Mediet lokale

Gazeta e qytetit të Hailbronit
"Gazeta e qytetit të Hailbronit" është fletorja zyrtare e qytetit të Hailbronit. Ajo shpërndahet çdo dy javë falas në të gjitha ekonomitë shtëpiake. Në pjesën zyrtare botohen, për shembull, tenderë dhe njoftime zyrtare. Në pjesën e gjerë redaksionale përmbahen tema aktuale nga të gjitha fushat e punës së administratës së qytetit. Më tej dalin në Hailbron gazetat dhe revistat e mëposhtme:

  • "Heilbronner Stimme" (Zëri i Hailbronit) është gazeta kryesore ditore për regjionin ekonomik Hailbron-Franken.
  • "Hanix", revista e shoqërisë, drejtohet ndaj të gjithëve, të cilët janë të hapur për kulturë dhe dëshirojnë të hedhin një vështrim alternativ mbi Hailbronin.
  • "Echo" [Jehona], gazeta e shpalljeve për rrethin e qytetit dhe të krahinës së Halbronit, del gjithmonë të mërkurave dhe të shtunave.
  • "Moritz" revista e qytetit, është me tirazhin më të madh në Baden-Vyrtemberg dhe ekspozohet falas.

Radio Ton
Radiostacioni e ka selinë në Hailbron dhe informon ndër të tjera mbi tema regjionale.

"Südwestrundfunk" [Radiotelevizioni jugperëndimor](SWR) Studio Hailbron
"SWR" është i përfaqësuar prej vitesh me një studio në Hailbron. Çohen artikuj interneti, televizori dhe radioje për të gjithë ofertën e programit të "SWR"-së dhe "ARD"-së.

L-TV
"L-TV" është një stacion televiziv lokal. Ai informon çdo ditë mbi ngjarjet ndër të tjera në fushën e lajmeve, kulturës dhe sportit.