Viza

Për hyrjen dhe qëndrimin me afat të shkurtër në Gjermani të gjithë qytetarët/qytetaret jo anëtarë të BE-së kanë nevojë për një vizë. Anëtarë të shteteve të caktuara nuk kanë nevojë për vizë për qëndrime vizite deri në 90 ditë. Nën www.auswaertiges-amt.de ju mund të lexoni se cilat shtete janë këto. Taksa e vizës, si rregull, është 60 Euro.